Mediation (conflictbemiddeling)

Conflicten kunnen over van alles gaan. Wanneer u boos bent, is het moeilijker om met de ander te praten. Soms lijkt de situatie onoplosbaar. Toch wilt u het liefst er samen goed uitkomen. Mediation is een manier om dit te bereiken.

Mediation is het gezamenlijk oplossen van een conflict door partijen zelf met hulp van een neutrale derde, de mediator. U gaat samen op zoek naar een oplossing die voor u allen aanvaardbaar is. Dit voorkomt langdurig en kostbaar juridisch ‘gedoe’ en kan alleen maar winst opleveren! Mediation Groep Twente ondersteunt u graag bij het zoeken naar een oplossing binnen alle denkbare conflicten, zoals echtscheiding, arbeidsconflicten, buren-ruzies en conflicten binnen de familie.

Coaching, relatiebegeleiding/-therapie, training en advies

Coaching kan u ondersteunen bij het zelf (weer) sturing geven aan uw leven.

Wel of niet samen blijven? Effectiever leren omgaan met problemen binnen de relatie? Er kunnen allerhande redenen zijn waarom er in een relatie spanningen optreden, die soms moeilijk samen te bespreken zijn. Met een ervaren en betrokken relatie-familietherapeut samen ontdekken wat er nu speelt en ‘hoe nu verder’, kan vaak weer perspectief bieden.

Vragen over uw loopbaan, leidinggeven of supervisie kunnen centraal staan. Of vragen van meer persoonlijke aard over uw relatie of de zin van het leven. Onder training en advies biedt Mediation Groep Twente allerlei programma’s aan zoals trainingen voor professionals (tevens PE-trainingen voor mediators), het werken aan teambuilding of teamprocessen of het (effectiever) leren hanteren van conflicten.

Supervisie voor mediators

Als mediator werk je veelal alleen en loop je soms tegen situaties aan waar je graag eens over zou willen sparren met een ervaren collega. Of je wilt in een veilige omgeving oefenen met vaardigheden en/of gesprekstechnieken. Een individueel begeleidingstraject behoort tot de mogelijkheden, waarin we samen kijken welke invulling jou past.

Onafhankelijk voorzitterschap of gespreksleiding

Soms kan het prettig zijn wanneer een onafhankelijke derde uw vergadering, teambijeenkomst, ‘hei-dag’, of een andere gelegenheid voorzit en/of begeleidt. Het geeft de deelnemers vrijheid om zich met de inhoud bezig te houden, terwijl de gespreksleider ervoor zorgt dat alles en iedereen voldoende aan bod komt en men elkaar hoort en begrijpt. Wij denken hierin graag met u mee!

Meer weten?

Wilt u meer informatie of vrijblijvend een afspraak maken? U bent altijd welkom voor een oriënterend gesprek, dit verplicht u tot niets.