Individuele begeleiding voor pubers en jongeren vanaf 12 jaar

Een scheiding brengt voor kinderen veel onzekerheid met zich mee. Alles wat vanzelfsprekend was staat op eens op losse schroeven.

Er komen veel veranderingen. De onzekerheid over wat er allemaal gaat komen, kan veel emoties losmaken. Angst, verdriet, boosheid, verwarring. Ook als de scheiding al een tijdje geleden is, kunnen kinderen er nog veel last van ondervinden.
Hoe ga je hiermee om? Vaak durven pubers en jongeren er niet goed over te praten en ook hun vragen niet te stellen. Praten met je ouders kan heel moeilijk zijn; misschien zijn ze bang om een van de ouders af te vallen, te kwetsen of boos of verdrietig te maken.

Als ouder merk je op dat het gedrag van je kind verandert; het kan stiller worden, zich terugtrekken, of juist vaker heel boos zijn. Je kan ook merken dat het contact met je kind kan veranderen.
Vaak is het fijn voor een kind om met een buitenstaander te praten. Iemand die er vooral voor het kind is! Die helpt bij het verwerken van alle emoties en zich sterker te voelen.

Onze kinder-psycholoog heeft veel ervaring met het werken met kinderen in echtscheidingssituaties. In individuele sessies kan jouw kind zijn of haar emoties verwerken, door middel van gesprek, spel en creatieve werkvormen.

Neem contact op om te kijken wat er mogelijk is om jouw kind verder te helpen!