Psychotrauma

Wat is dat?

Jaarlijks krijgen duizenden mensen te maken met een schokkende gebeurtenis zoals bijvoorbeeld een (verkeers)ongeval, of een geweldsmisdrijf. Een groot deel van de mensen die zoiets meemaakt houdt daar betrekkelijk weinig aan over. Een aantal mensen verwerkt een dergelijke ervaring echter minder succesvol. Zij blijven klachten houden, denken het gebeuren nooit meer te boven te zullen komen, voelen zich onbegrepen en weten niet waar ze met hun gevoelens naartoe moeten. Vaak hebben ze last van herinneringen aan het trauma, nachtmerries en gevoelens van angst en vervreemding. Men spreekt dan van een post traumatische stress-stoornis (PTSS).

Deze klachten zijn vaak zo ernstig dat de persoon niet meer in staat is te werken en zich ziek meldt. De behandeling van deze stoornis was in het verleden vaak ingewikkeld, langdurig en vaak ook zonder succes. Recente ontwikkelingen op het gebied van psychotrauma maken duidelijk dat de verwerking van traumatische behandelingen in bepaalde gevallen aanmerkelijk kan worden versneld door het toepassen van Hypnotherapie of Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR).

Wij hebben een eigen methode ontwikkeld op basis van inzichten uit meerdere gangbare methodieken, welke in meerdereĀ situaties heeft geleid tot een snelle en blijvende verbetering of zelfs verdwijnen van de klachten. Anders dan vaak te doen gebruikelijk zijn de sessies niet aan tijd gebonden en kunnen 2 of zelfs 3 uur in beslag nemen.

Wat kunnen wij u bieden?

Wij bieden mogelijkheden om u te begeleiden bij het verwerken van het trauma. De kosten hiervan worden in sommige gevallen (deels) door uw zorgverzekeraar vergoed, afhankelijk van uw aanvullende verzekering. De vergoeding valt dan onder de noemer ‘alternatieve hulpverlening/ alternatieve geneeswijzen.

Wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op. Een vrijblijvende kennismaking met de therapeut is uiteraard mogelijk!